راهنمای انتخاب بهترین پوشش برای بدنه سوله


پوشش بدنه سوله مرحله نهایی و مهم تحویل سوله است. بعد از نصب کامل و دقیق اسکلت سوله نوبت به انتخاب پوششی مناسب برای بدنه آن می‌رسد. انتخاب این پوشش به طور مستقیم با نوع کارایی سازه در ارتباط است. این مرحله باید بادقت بالا انجام شود و عایق‌بندی‌های دقیقی روی این پوشش صورت بگیرد. سوله‌ها معمولاً برای کارهای تجاری و صنعتی بزرگ مورداستفاده قرار میگرند ازاین‌رو تأمین کامل امنیت و ایمنی برای پیشگیری از هر گونه آسیب به کسب‌وکار مربوطه از اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه به بررسی انواع پوشش مناسب برای سوله و انتخاب بهترین گزینه می‌پردازیم.

انواع پوشش بدنه سوله و نحوه نصب آن

سوله‌ها اماکنی بزرگ، سرپوشیده بدون ستون و مانع اضافه هستند. معمولاً جنس اسکلت اصلی اغلب آن‌ها فلزی است. قطعات و اجزا یک سوله معمولاً در کارخانه و کارگاه سوله سازی، پیش‌تولید شده و سپس به محل موردنظر انتقال داده می‌شوند. در نهایت قطعات اسکلت اصلی با مهندسی دقیق و با کمک پیچ‌ومهره و جوشکاری به یکدیگر متصل می‌شوند.
بعد از اجرای اسکلت اصلی نوبت به نصب پوششی مناسب برای بدنه سوله می‌رسد. برای این کار بعد از انتخاب پوششی مناسب، ورق‌های موردنظر را به انداز موردنیاز توسط دستگاه‌های برش و اره‌های برقی برش داده و محل نصب اتصالات و سوراخ‌های لازمه روی آن‌ها مشخص می‌شود؛ سپس به کمک جوشکاری و پیچ‌ومهره ورق‌ها روی بدنه سوله قرار داده می‌شوند. محل نصب در، پنجره‌ها، نورگیرها و سایر موارد لازم نیز باید به‌درستی و به‌صورت دقیق مشخص شود. در ادامه با انواع پوشش مناسب برای بدنه سوله آشنا می‌شویم:

الف) پوشش خارجی

  • پوشش ساندویچ پانل: ساندویچ پانل‌ها یکی از کاربردی‌ترین و مناسب‌ترین گزینه‌ها برای پوشش بدنه سوله هستند. این پنل‌ها از سه‌لایه مقاوم تشکیل شده‌اند. لایه پایین و بالا را ورق‌های فلزی تشکیل می‌دهد و در لایه میانی توسط فوم پلی‌اورتان پر می‌شود. از مزیت‌های این نوع پوشش می‌توان به: سبک بودن، قیمت مناسب، ضد آب، مقاومت در برابر حرارت، عدم سایش و یا خوردگی توسط حشرات و… اشاره کرد.
  • پوشش با ورق گالوانیزه: ورق‌های گالوانیزه و یا ورق‌های رنگی به دلیل فرایند ساختی که دارند طول عمر بالایی دارند و در برابر رطوبت، سایش، زنگ‌زدگی و خوردگی مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهند علاوه‌برآن به جهت داشتن وزن و قیمتی مقرون‌به‌صرفه گزینه‌ای مناسب برای پوشش بدنه سوله هستند.
  • دیوارهای تری دی پانل: این دیوارها به‌صورت پیش‌ساخته ارائه می‌شوند و گزینه‌ای بسیار مناسب برای برپایی سوله در مدت‌زمان بسیار کوتاه هستند. این نوع دیوار از 3 قسمت تشکیل شده است که عبارتند از: استایرن نسوز یا یونولیت، شبکه‌های (Mesh) و یک‌لایه بتن. این دیوارها دارای وزن و ضخامت کم و مقاومت و عایقی قوی هستند.
  • ورق‌های پلی‌کربنات: ورق‌های شفافی هستند که به جهت وزن سبک و مقاومت بالا برای بخش‌هایی مانند پنجره‌ها، نورگیرها و در مواردی برای دیوارها نیز مورداستفاده قرار می‌گیرند.
  • دیوارهای بتنی و آجری: در برخی موارد دیوارهای سوله در معرض مستقیم ضربات و تحمل بارهای سنگین قرار دارند. در چنین مواردی بهترین گزینه استفاده از آجر و بتن است. بسته به نوع کاربرد سوله و میزان تحمل بار دیوارها، تمام یا بخشی از دیوار با کمک آجر و بتن با وزن و ابعاد مناسب ساخته می‌شود.

ب) پوشش داخلی

حفظ دمای داخل سوله از اهمیت بالایی برخوردار است علاوه‌برآن وجود عایق صوتی مناسب خصوصاً در کارخانه و کارگاه‌هایی که در محیط‌های شهری ساخته می‌شوند یکی از نکات مهم جهت دریافت مجوزهای لازم برای برپایی سوله است.
بعد از نصب دیوارها عایق‌بندی دیوار و بدنه سوله باید بادقت بالایی صورت گیرد به‌نحوی‌که از ورود هر گونه آلودگی و گردوغبار، اتلاف انرژی و ورود و خروج صداهای مزاحم جلوگیری شود. پشم سنگ به دلیل مقاومت بالا در برابر حرارت، گزینه‌ای مناسب برای پوشش بدنه داخلی سوله است. پشم سنگ از الیاف نوعی سنگ آتشفشانی به نام بازالت تولید شده و قادر است تا 10 ساعت در برابر آتش‌سوزی از خود مقاومت نشان دهد؛ بنابراین گزینه‌ای مناسب جهت عایق‌بندی دیوارهای سوله است.

نکات مهم در هنگام انتخاب پوشش بدنه سوله

انتخاب پوشش بدنه سوله بستگی به نوع کارایی آن دارد؛ مثلاً برای ساخت سوله‌های ورزشی به جهت برخورد شدید و مداوم توپ با دیوارها و امکان ایجاد آسیب‌های جدی به دیواره‌های سوله بهتر است که از پوشش‌های آجری استفاده شود این در حالی است که در سوله‌های مناسب گلخانه به جهت نیاز به نور طبیعی استفاده از ورق‌های پلی‌کربنات گزینه مناسب‌تری است. پوشش دیواره‌ها باید به نحوی انتخاب شود که عایقی بسیار قوی برای محافظت از سازه و محیط داخلی سوله باشد. برخی از نکاتی که در انتخاب پوشش مناسب باید در نظر گرفته شود عبارتند از:

  • مقاوم در برابر ضربات شدید و تحمل بار زیاد همچنین مقاوم در برابر ضربات و برخوردهای ناشی از رفت‌وآمد ماشین‌ها و سایر وسایل
  • مقام در برابر رطوبت و شستشوهای روزانه خصوصاً در محیط‌هایی مانند سوله‌های دامداری، بهداشتی، کشتارگاه‌ها و…
  • همسان بودن وزن پوشش انتخابی با سازه و اسکلت اصلی
  • مقاومت در برابر حرارت و آتش‌سوزی
  • مقاوم در برابر زنگ‌زدگی، خورگی و سایش‌های ناشی از تابش مستقیم آفتاب
  • تعبیه محل‌های مناسب جهت نصب آبروها برای جلوگیری از تجمع آب باران
  • تعبیه محل‌های مناسب جهت نصب در، پنجره‌ها و…

سخن پایانی

بعد از نصب کامل اسکلت اصلی به مراحل پایانی برپایی یک سوله نزدیک می‌شویم. در این مراحل نوبت به پوشش‌دهی کامل بدنه سوله با کمک متریال‌های موردنیاز است. به علت استفاده‌های تجاری و صنعتی، بدنه سوله‌ها مداوم در معرض آسیب قرار دارد؛ بنابراین باید از بهترین متریال جهت پوشش استفاده شود. انتخاب نوع پوشش بستگی به کارایی سوله دارد و بهتر است که این انتخاب با راهنمایی افراد متخصص صورت گیرد. ما در گروه جهان سوله همواره آماده راهنمایی و مشاوره به شما عزیزان برای انتخاب بهترین پوشش برای بدنه سوله شما هستیم.

شما میتوانید جهت دریافت مشاوره تخصصی در راستای ساخت و ساز مهندسی شده و ارائه راهکار های موثر در موفقیت پروژه، با ما تماس بگیرید.

5/5 - (1 امتیاز)

هنوز دیدگاهی ثبت نشده است!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *